Årets UMM-musiker solist med KORK i tv-sendt konsert

OSLO: I januar ble Florian Rademacher Krogsæter kåret til Årets musiker i Ungdommens musikkmesterskap. En av de mange gjeve premiene tiåringen kapret ved den anledningen var et solistoppdrag for KORK. Onsdag 29. mai skjer det: Florian spiller med det meget anerkjente orkesteret i Oslo, på en konsert som sendes på tv lørdag 8. juni.

 

Florian skal være solist på althorn når «Capriccio Brillante» av Herman Bellstedt skal framføres på «NRKs klassiske ønskekonsert». – Jeg synes det er veldig gøy å få lov til å være med på dette. Jeg gleder meg veldig mye, sier Florian, som nå har blitt elleve år.

 

–  Jeg begynte å øve til dette i vinter, etter UMM. Jeg har spilt stykket to ganger før, som solist med Ørskog Brass på TØF (Tomra Ørskog Festivalen, red.anm.) og på en stipendutdeling som Sparebanken Møre arrangerte i Ålesund, sier Florian, som har øvd mye hjemme samt har hatt ekstratimer med læreren sin på kulturskolen, Stijn Berbé. Denne uka er det to øvelser med KORK i Oslo før generalprøve og konsert onsdag.

 

På NRK 1 lørdag 8. juni

 

«NRKs klassiske ønskekonsert» er en konsert utendørs (innendørs om været tilsier det, red.anm.) på Marienlyst, der KORK (Kringkastingsorkestret) spiller opp og der det er publikums egne ønsker som spilles. Ifølge NRK har de ønsket seg heftig filmmusikk, klassiske yndlingsstykker og store musikalnummer. Når konserten blir til tv-sending på NRK 1 lørdag 8. juni kl. 19.36, er det Øyvor Bakke som er programleder.

 

Florians deltakelse i Ungdommens musikkmesterskap 2018–2019 ble en eventyraktig suksess. Han imponerte juryene ettertrykkelig både i regionalt mesterskap og i det nasjonale mesterskapets tre runder (semifinale, finale, superfinale). Etter en flott prestasjon i superfinalen ble Florian belønnet med 50 000 kroner samt et solistoppdrag med KORK. Ikke nok med det: Han kapret likegodt to priser til. Publikum stemte ham fram til Årets publikumspris, pålydende 15 000 kroner. Han fikk også prisen Årets talent fra Norges Musikkorps Forbund, pålydende 20 000 kroner.

 

Om Florian skal delta i UMM også i 20192020?

 

Det får du vite mer om her på umm.no innen kort tid, i forbindelse med at påmeldinga til UMM 2019–2020 åpner.

 

Tekst og foto (av Florian Rademacher Krogsæter): Egil Hofsli   Foto (av KORK): NRK   (Utlagt: 28. mai 2019)