Den store UMM-helga landet rundt

Den store UMM-helga landet rundt

ALTA: Fra Alta i nord til Sandefjord i sør - og fem steder derimellom: Kommende helg skal noen hundre dyktige, iherdige og spente ungdommer spille klassisk musikk så godt de bare kan. Det er nå det gjelder i Ungdommens musikkmesterskaps regionmesterskap.

 

Bergen valgte å «tjuvstarte» den regionale mesterskapsrunden med sitt arrangement sist søndag. Men det er kommende helg det gjelder i de øvrige sju UMM-byene i år.

 

Todagers arrangement i Oslo og Bærum

 

Det vil si, egentlig er det i åtte kommuner hvor det konkurreres kommende helg. Oslo og Bærum deler ett arrangement, og har sågar fordelt det over to dager. Lørdag 21. konkurreres det i kammermusikk i Bærum. Der deltar blant andre Trio HIA (bildet). Søndag 22. november konkurreres det i slagverk, treblås og messingblås i Bærum og piano i Oslo).

 

De øvrige seks regionale mesterskapene – i Alta, Tromsø, Trondheim, Ålesund, Stavanger og Sandefjord – avvikles i sin helhet lørdag 21. november.

 

Gratis for publikum

 

Arrangørene av Ungdommens musikkmesterskap 2015-2016 tror det blir mange flotte prestasjoner og mange spennende konkurranser, som de håper mange publikummere også vil få med seg. Informasjon om tidspunkt og arenaer for de enkelte mesterskapene finner du på umm.no. Under menypunktet Regionalt velger du den byen det er aktuelt for deg å oppleve unge musikere framføre klassisk musikk.

 

I UMM må en være under 26 år gammel, og i år konkurreres det i disiplinene piano, slagverk, treblås, messingblås og kammermusikk.

  

De beste fra de regionale mesterskapene kvalifiserer seg til det nasjonale mesterskapet, som finner sted i Oslo 23. - 24. januar 2016. Alle førsteprisvinnere med 24 og 25 (av 25 oppnåelige) poeng kvalifiserer seg direkte til det nasjonale mesterskapet.

 

UMM-arrangørene er Norsk kulturskoleråd, Musikkpedagogene Norge og Norges Musikkorps Forbund. Norges musikkhøgskole er med som en viktig samarbeidspart på arenafronten når en kommer til det nasjonale mesterskapet i januar 2016. Der skal blant annet Årets musiker kåres, og belønnes med 50.000 kroner.