Påmeldingsfristen nærmer seg: 1. oktober er siste sjanse

OSLO: Også høsten 2022 blir det ti regionale mesterskap i Ungdommens musikkmesterskap  samt en egen kvalifiseringsvei for de eldste klassene. Påmeldingsfristen nærmer seg, også i år stenger påmeldingsportalen 1. oktober.

 

Ungdommens musikkmesterskap (UMM) er en konkurranse for barn og unge i alderen 6–25 år. I UMM 2022–2023 må deltakerne dermed være født i 1997 eller senere. 

 

– Vi gleder oss over å kunne invitere til det vi tror blir helt normale, fysiske regionale mesterskap, etter to mesterskapsår med pandemitilpasninger, sier Rønnaug Rummelhoff Bakke, prosjektleder for Ungdommens musikkmesterskap.

 

Mens deltakerne i eldste klasse (19–25 år) deltar med videoopptak i sine forsøk på å kvalifisere seg til det nasjonale mesterskapet, skal altså deltakere under 19 år delta i regionale mesterskap – for å få erfaring i å opptre samt mulighet til å kvalifisere seg til det nasjonale mesterskapet..

 

Disiplinene i 20222023 er 

 

 • Klasse 1, 2 og 3: Sang, gitar, stryk, treblås, messing, slagverk
 • Klasse A og B: Kammermusikk 
 • Klasse 4: Alle disipliner 
 • Klasse C: Kammermusikk 

Deltakere i UMM 2022–2023 må være norske statsborgere eller vært bosatt i Norge per 1. september 2022. En deltaker kan konkurrere som solist på sitt instrument og/eller i én (ikke flere, red.anm.) kammermusikkgruppe.

 

UMM er et samarbeid mellom Norsk kulturskoleråd, Musikkpedagogene Norge, Norges Musikkorps Forbund og Norges musikkhøgskole.

 

Påmeldingsportalen fins her     Påmeldingsfrist: 1. oktober 2022.

 

Lurt å lese før påmelding: Reglement for UMM 2022–2023.

 

Her er oversikt over de regionale mesterskapene høsten 2022, som er for solistklassene 1, 2, 3 (de tre yngste av fire solistklasser) og kammermusikklassene A og B (de to yngste av tre kammermusikklasser):

 

 • Agder – Kristiansand: 12. november
 • Innlandet – Gjøvik: 5. november
 • Vestfold og Telemark – Larvik: 19. november
 • Vestland – Bergen: 12.–13. november
 • Viken og Oslo – Oslo/Sandvika: 12.–13. november
 • Rogaland – Sandnes: 20. november
 • Troms og Finnmark – Tromsø: 20. november
 • Trøndelag – Trondheim: 19. november
 • Møre og Romsdal – Ålesund: 19. november
 • Nordland – Mosjøen: 19. november

Deltakere i solistklasse 4 og kammermusikklasse C (de eldste klassene) deltar ved at en lenke til et videoopptak lastes opp i påmeldingsportal innen 1. november 2021.

 

Nasjonalt mesterskap

 

UMMs nasjonale mesterskap 2022–2023 arrangeres 20.22. januar 2023 på Norges musikkhøgskole i Oslo. Der blir det semifinalespill de to første dagene mens det siste dag blir en Finalekonsert med de beste førsteprisvinnerne i klassene 1, 2, 3, 4, A og B samt inntil fem deltakere fra klasse 4 og inntil tre ensembler fra klasse C.

 

Om kvelden på dag to blir semifinaleresultatene offentliggjort på Festkonserten (tidligere kalt Europeisk konsert). Da blir det også kunngjort hvem som skal delta på Finalekonserten dagen etter. På Finalekonserten kåres blant annet Årets talenter i de tre yngste solistårsklassene, Årets musiker i solistklasse 4 og Beste kammermusikkgruppe i klasse C.

 

Mulig å redigere egen påmelding flere ganger

 

Som påmeldt kan en redigere egen påmeldingsinformasjon helt fram til påmeldingsfristen som er 1. oktober 2021. Mer om dette i reglementet.

 

– Vi anbefaler alle å melde seg på så tidlig som mulig og heller bruke muligheten til senere å legge inn det som ikke er klart ved påmelding. Ved påmelding får alle tilsendt ei lenke, og det er denne som brukes om en vil gå inn og justere innholdet i egen påmelding, sier Rønnaug Rummelhoff Bakke, prosjektleder for Ungdommens musikkmesterskap

 

Tekst: Egil Hofsli   (Utlagt: 9. september 2022)