Prisvinner med stor opplevelse på Malta

Prisvinner med stor opplevelse på Malta

OSLO: Gitaristen Tormund Blikra Vea (bildet)  har en rekke ganger imponert både juryer og publikum i Ungdommens musikkmesterskap. I 2014 fikk han en førstepris som inkluderte tur til og konsertoppdrag på Malta. Her er Tormunds egen rapport om den opplevelsen:

 

«Etter en taxitur fra flyplassen og båt over til Gozo ble jeg mottatt av en veldig hyggelig mann, David Camilleri. Han arbeidet som ulønnet sjåfør på festivalen jeg skulle opptre på. Mens han kjørte meg til festivalhotellet fortalte han meg flere historier fra og om Malta. Han jobbet som engelsk- og historielærer på Gozo, og det var ikke vanskelig å skjønne dette når han fortalte om Malta.

 

Festivalhotellet lå rett ved havet, i en bukt, så det var naturligvis veldig god fisk på menyen, og jeg hadde vel fisk til middag hver dag. På konsertdagen ble jeg om kvelden kjørt til konsertstedet - som lå veldig sentralt i Victoria - for lydprøve. Konserten foregikk i et lite kapell med kapasitet på cirka 60 publikummere. Det var i overkant av 30 grader inne i kirkerommet, og det var likedan om kvelden. Jeg merket allerede etter første tone at dette kom til å bli varmt. Veldig varmt.

 

Men spillingen gikk bra og publikum var fornøyd. Dagen etter ble jeg igjen kjørt av David til ferjen som gikk fra Gozo over til Malta og flyplassen.

 

Etter tre dager i et fantastisk land og på en fantastisk festival satt jeg igjen med en herlig følelse av takknemlighet for reisen, opplevelsen og muligheten jeg fikk fra arrangørene av UMM.

I anmeldelsen nedenfor står det mer i detalj hva jeg spilte osv.»


Med vennlig hilsen
Tormund

 

Anmeldelse av Tormunds konsert på Malta