UMM-påmelding: Rabattert deltakeravgift fram til 20. august

OSLO: Denne høsten skal det skje mye på UMM-fronten. I november er det klart for ti regionale mesterskap, som det nå er mulig å melde seg på. Melder en seg på innen 20. august, venter en hyggelig prisrabatt på deltakeravgiften. Påmeldingsportalen er åpen til og med 1. oktober.

 

I tillegg til de regional mesterskapene (mye mer om disse lengre nede i artikkelen her) – som alltid arrangeres om høsten  vil det denne høsten også bli et annet viktig UMM-arrangement. 4. og 5. september arrangeres nemlig den nasjonale finalen i Ungdommens musikkmesterskap 2020-2021. Denne finalen, som skulle vært arrangert i januar 2021, er på grunn av koronapandemien, utsatt til september. 

 

– Vi ønsker deltakere – og forhåpentigvis også publikum – velkommen til to fysiske finaledager på Norges musikkhøgskole i Oslo  Dersom vaksineringen og smittesituasjonen fortsetter å utvikle seg i riktig retning er det svært sannsynlig ut at vi kan gjennomføre arrangementet som planlagt, sier Kjellaug Kornstad, rådgiver i Norsk kulturskoleråd og prosjektleder for UMM sammen med rådgiverkollega Knut Øverland. 

 

På Finalekonserten(e) deltar de musikerne som gikk videre fra vårens semifinale og arrangementet vil sannsynligvis være åpne for publikum. Detaljer om antall og eventuelle krav til registrering av publikum vil komme så snart arrangørene vet mer om gjeldende restriksjoner. 

 

Program for helga (nøyaktig program med spillelister kommer senere) 

 

Lørdag 4. september

11:00–12:15: Klasse 1 

13:00–14:45: Klasse 4 og klasse C 

Etter konsertslutt (ca. 15:00): UMM-relevant foredag (informasjon kommer) 

 

Søndag 5. september

11:00–13:30: Klasse 2 og klasse A 

14:00–15:30: Klasse 3 og klasse B 

Ca. 16:30: Premieutdeling 

 

– Vi oppfordrer alle deltakere til å være til stede begge dager, slik at en får med seg både foredraget lørdag, premieutdelinga 

søndag og ikke minst får sjansen til å høre på mange av de andre deltakerne, sier Kornstad. 

 

Påmelding til UMM 2021–2022 i gang

 

 

Ungdommens musikkmesterskap (UMM) er en konkurranse for barn og unge i alderen 6–25 år. I UMM 2021–2022 må deltakerne dermed være født i 1996 eller senere. Mens deltakerne i eldste klasse (19–25 år) deltar med videoopptak i sine forsøk på å kvalifisere seg til det nasjonale mesterskapet, skal deltakere under 19 år delta i regionale mesterskap.

 

Deltakere i UMM 2021–2022 må være norske statsborgere eller vært bosatt i Norge per 1. september 2021. En deltaker kan konkurrere som solist på sitt instrument og/eller i én (ikke flere, red.anm.) kammermusikkgruppe.

 

UMM er et samarbeid mellom Norsk kulturskoleråd, Musikkpedagogene Norge, Norges Musikkorps Forbund og Norges musikkhøgskole.

 

Påmeldingsportalen fins her     Påmeldingsfrist: 1. oktober 2021.

 

Lurt å lese før påmelding: Reglement for UMM 2021–2022.

 

Her er oversikt over de regionale mesterskapene høsten 2021, som er for solistklassene 1, 2, 3 (de tre yngste av fire solistklasser) og kammermusikklassene A og B (de to yngste av tre kammermusikklasser):

 

 • Agder – Kristiansand: 13. november
 • Innlandet – Gjøvik: 13. november
 • Vestfold og Telemark – Larvik: 13. november
 • Vestland – Bergen: 13.–14. november
 • Viken og Oslo – Oslo/Sandvika: 13.–14. november
 • Rogaland – Sandnes: 14. november
 • Troms og Finnmark – Tromsø: 14. november
 • Trøndelag – Stjørdal: 14. november
 • Møre og Romsdal – Ålesund: 20. november
 • Nordland – Mosjøen: 20. november

Deltakere i solistklasse 4 og kammermusikklasse C (de eldste klassene) deltar ved at en lenke til et videoopptak lastes opp i påmeldingsportal innen 1. november 2021.

 

Disiplinene i 2021–2022

 

 • Klasse 1, 2 og 3: messingblås, piano, slagverk, treblås, åpen klasse (akkordeon, harpe og kirkeorgel)
 • Klasse A og B: kammermusikk
 • Klasse 4: alle disipliner
 • Klasse C: kammermusikk

Nasjonalt mesterskap

 

UMMs nasjonale mesterskap 2021–2022 arrangeres 21.–23. januar 2022 på Norges musikkhøgskole i Oslo. Der blir det semifinalespill de to første dagene mens det siste dag blir en Finalekonsert.

 

Om kvelden på dag to blir semifinaleresultatene offentliggjort på Festkonserten (tidligere kalt Europeisk konsert). Da blir det også kunngjort hvem som skal delta på Prisvinnerkonserten dagen etter. Etter denne konserten kåres blant annet vinnere i de ulike aldersklassene (Årets talenter), vinner i klasse 4 (Årets musiker) og vinner i klasse C (Beste kammermusikkgruppe).

 

Mulig å redigere egen påmelding flere ganger

 

En av prosjektlederne for Ungdommens musikkmesterskap, Kjellaug Kornstad, opplyser at selv om en melder seg på til UMM tidlig, kan en redigere egen påmeldingsinformasjon helt fram til påmeldingsfristen som er 1. oktober 2021. Og melder du deg på innen 20. august, får du også en Early bird-pris (mer detaljert informasjon lengre nede i artikkelen)

 

– Selv om du melder deg på tidlig, kan du gjøre endringer i påmeldingen helt fram til påmeldingsfristen. Vi anbefaler alle å melde seg på i god tid, og heller bruke muligheten til senere å legge inn det som ikke er klart ved påmelding, fortløpende fram mot 1. oktober. Ved påmelding får alle tilsendt en lenke, og det er denne som brukes om en vil gå inn og justere innhold i egen påmelding, sier Kjellaug Kornstad, som deler prosjektlederansvaret med Knut Øverland.

 

Deltakeravgifter

 

Kr 500,- for solister og kammermusikkgruppe inntil tre deltakere.

 

Early bird-pris ved påmelding før 20. august 2021: Kr 400,- for solister og kammermusikkgruppe inntil tre deltakere.

 

For større kammermusikkgruppe: Kr 500,- pluss kr 100,- per musiker utover tre. (f.eks. betaler en kvartett kr 600,-).

 

Early bird-pris ved påmelding før 20. august 2021: For større kammermusikkgruppe: Kr 400,- pluss kr 100,- per musiker utover tre. (f.eks. betaler en kvartett kr 500,-).

 

Arrangøren tenker smittevern 

 

Arrangørene av UMM håper at smittesituasjonen i november er på et minimum slik at en kan gjennomføre arrangementene på vanlig måte. – Likevel forholder vi oss selvfølgelig til nasjonale og lokale føringer, og vil tilpasse arrangementene etter disse, sier Kjellaug Kornstad.

 

Tekst: Egil Hofsli   Foto: Corinne Kutz/Unsplash   (Utlagt: 7. august 2021)