August Schieldrop fra UMM-suksess til millionstipend

OSLO: Tubaisten August Schieldrop er tildelt Equinors talentstipend i klassisk musikk, pålydende én million kroner. I 2019-2020 ble Schieldrop kåret til Årets musiker i Ungdommens musikkmesterskap.

 

Schieldrop er fra Oslo og har i flere år imponerte i UMM, og var i år nominert til Equinor-stipendet sammen med fiolinisten Ludvig Gudim (som også har gjort mye fint på UMM-scenen, red.anm.) og cellisten Amalie Stalheim.

 

Equinor ønsker at stipendet skal løfte unge norske talenter frem og være en døråpner for en internasjonal karriere innen klassisk musikk. Ved siden av Schieldrop var fiolinist Ludvig Gudim og cellist Amalie Stalheim åretsnominerte. 

 

Talentstipendet deles ut årlig, og har en verdi på én million kroner. Stipendet er et av Norges største innen klassisk musikk, og en del av Equinors talentutviklingsprogram Morgendagens Helter for unge talenter innen idrett, kultur og utdanning.

 

Årets jury besto av Leif Ove Andsnes, André Wallan Larsen, Marianne Beate Kielland, Elise Båtnes og Ole Kristian Dahl.

 

Stipendutbetalingen skjer over fire år, og formålet er å bidra til å fremme og stimulere vinnerens karriere og utviklingsmuligheter internasjonalt.

 

Individuelle utøvere mellom 18 og 28 år kan motta stipendet. Aldersgrensen for sangere er opp til 32 år.

 

Tekst og foto: Egil Hofsli (Utlagt: 1. desember 2021)