Synnøve først ut i semifinalen - og glad for det

OSLO: Aller først på scenen i årets UMM-semifinale var Synnøve Seljebu Hoven. Den 13-årige oslojenta spilte UMM i gang med sine fløytetoner klokka ni fredag morgen, og er bra fornøyd med egen prestasjon. Hun var også fornøyd med å spille tidlig.

 

Synnøve har spilt både fløyte og piano i flere år, men det er spesielt de siste fire årene at fløyta har fått hovedrollen i Synnøves musikalske aktivitet. To og en halv time øver hun hver dag, og er tydelig på at det er bare moro.

 

Hun synes det gikk bra å spille for juryen i den store Lindemansalen, selv om ikke mange publikummere var til stede så tidlig på morgenen. At hun måtte opp og spille tidlig, var ikke noe problem.

 

Etter semifinalespillet ventet det Synnøve en vanlig skoledag, ved Majorstuen skole. I samarbeid med Barratt Due musikkinstitutt, tilbyr denne skolen grunnskoleopplæring på 5.-10. trinn med særlig tilrettelagt opplæring for talenter i klassisk musikk. Her er Synnøve elev, og her har nettopp gjennomført opptaksprøve til åttende trinn. Hvordan det gikk, vet hun ikke i skrivende stund.