UMM-semifinale: Se deltakerne på nett 11.–13. mars

OSLO: I mars arrangeres første del av den nasjonale delen av Ungdommens musikkmesterskap 2021–2022. Som i fjor vil alt foregå på nett, og helga 11.–13. mars det blir mulig å se semifinaledeltakernes innsendte videoopptak.

 

Med noen veldig få unntak har deltakerne sagt ja til at videoopptak av deres semifinaleframførelser er tilgjengelig for alle som vil se i 52 timer, i tidsrommet fredag 11. mars kl. 16.00 – søndag 13. mars kl. 20.00.

 

Merk: Du vil finne lenker til samtlige opptak i en artikkel som legges ut her på umm.no fredag 11. mars kl. 16.00.

 

I løpet av disse 52 timene har du altså sjansen til å høre mye klassisk musikk framført av svært dyktige ungdommer, hvorav mange trolig har gode muligheter til å markere seg internasjonalt i årene framover. Juryene for de ulike disiplinene og aldersklassene vurderer de samme opptakene og gir sine bedømmelser i første del av mars.

 

Totalt er det 84 solister og 16 kammermusikkgrupper som får muligheten til å delta i det nasjonale mesterskapets semifinale. Alle regioner har kvalifiserte deltakere til det nasjonale mesterskapet.

 

De fleste av semifinalistene har kvalifisert seg via de regionale mesterskapene som ble arrangert høsten 2021. Men for deltakerne i de eldste klassene gikk veien til semifinalen via en egen kvalifiseringsrunde, med innsending av videoopptak.

 

Resultater offentliggjøres 18. mars  se nettarrangement

 

Fredag 18. mars kl. 16.00 presenteres resultater av digitale semifinaler gjennom en visning på nettet gjennom Norges Musikkorps Forbunds tv-kanal livestream.com/NMF. Umiddelbart etter sendingen, cirka kl. 16.30, publiseres prisvinnerlista og navnene på dem som går videre til den nasjonale finalekonserten på Norges musikkhøgskole søndag 8. mai 2022. 

 

Finalekonsert i mai 2022

 

Endelig avslutning av UMM 20212022 er planlagt med en fysisk finalekonsert, søndag 8. mai i Oslo, med de beste fra samtlige klasser i de ulike disipliner.

 

–  Ut fra prestasjonene på den konserten, vil Årets talenter samt Årets musiker bli kåret, forteller prosjektleder Knut Øverland for UMM. Hvem som kommer til den nasjonale finalen, får du også vite på nett-tv-sendinga 18. mars, i regi av Norges Musikkorps Forbund, som er en av fire UMM-arrangører. De tre andre er Norsk kulturskoleråd, Musikkpedagogene Norge og Norges musikkhøgskole.

 

Tekst og foto: Egil Hofsli   (Utlagt: 25. februar 2022, oppdatert 7. mars 2022)