UMM-semifinalen: Prisseremoni på internett 18. mars

BERGEN: Semifinalen i Ungdommens musikkmesterskap 2021–2022 er gjennomført og fredag 18. mars kl. 16.00 er det offentliggjøring av priser. Det skjer i et event som strømmes på internett, og som du får lenke til i denne artikkelen.

 

Fredag 18. mars kl. 16.00 presenteres resultater av digitale semifinaler gjennom en visning på nettet gjennom Norges Musikkorps Forbunds tv-kanal livestream.com/NMF.

 

Programleder er Håkon Mjeldstad, og han vil også "avsløre" hvor mange og hvem som får årets inspirasjonspriser pålydende 2500 kroner.

 

Umiddelbart etter sendingen, cirka kl. 16.30, publiseres prisvinnerlista og navnene på dem som går videre til den nasjonale finalekonserten på Norges musikkhøgskole søndag 8. mai 2022. Denne lista vil du da finne her på umm.no, i en nyhetssak.

 

Juryene har talt

 

Juryene for de ulike disiplinene har brukt de to første ukene av mars til å se deltakernes innsendte opptak, gi sine karakterer samt gjøre klar konstruktive tilbakemeldinger til deltakerne, om hva det kan være lurt å fokusere i egenøvelse framover. Og du brukte kanskje helga 11.13. mars til å se noen av de samme opptakene, via umm.no.

 

Program fra semifinalen: Klikker du illustrasjonen til venstre, får du se et semifinaleprogram som blant annet viser deg hvem som deltok og hva de framførte samt navn på komponister, akkompagnatører og jurymedlemmer.

 

Totalt var det 84 solister og 16 kammermusikkgrupper som fikk muligheten til å delta i det nasjonale mesterskapets semifinale. Etter noen forfall ble det til slutt fem færre solister, altså 79, som til slutt leverte opptak til semifinalen sist helg. De fleste av semifinalistene kvalifiserte seg via de regionale mesterskapene som ble arrangert høsten 2021. Men for deltakerne i de eldste klassene (solister klasse 4 og kammermusikk klasse C) gikk veien til semifinalen via en egen kvalifiseringsrunde, med innsending av videoopptak.

 

Finalekonsert i mai 2022

 

Endelig avslutning av UMM 20212022 er planlagt med en fysisk finalekonsert, søndag 8. mai i Oslo, med de beste fra samtlige klasser i de ulike disipliner.

 

–  Ut fra prestasjonene på den konserten, vil Årets talenter samt Årets musiker bli kåret, forteller Knut Øverland, prosjektleder for UMM. Hvem som kommer til den nasjonale finalen, får du altså vite fredag 18. mars.

 

Ungdommens musikkmesterskap arrangeres av Norges Musikkorps Forbund, Norsk kulturskoleråd, Musikkpedagogene Norge og Norges musikkhøgskole.

 

Tekst: Egil Hofsli  (Utlagt: 14. mars 2022)